Van 20 tot 24 april 2017, zal in Berlijn ESN's Jaarlijkse Algemene Vergadering (Annual General Meeting: AGM) plaatsvinden, de grootste en belangrijkste jaarlijkse vergadering van het netwerk..

Het evenement wordt elk jaar georganiseerd door Erasmus Student Network. Als de de-facto vertegenwoordiging van de Erasmus generatie is AGM de grootste Europese studentenconferentie die focust op het thema mobliteit, met meer dan 700 studentenvrijwilligers aanwezig. Het prestigieuze evenment zal gehouden worden in Berlijn, dat georganiseerd wordt door de lokale aangesloten verenigingen van Duitsland en Frankrijk. De stad zal voor vier dagen de 'Hoofdstad van Erasmus worden'.

AGM Germany 2017 heeft een speciale betekenis, aangezien we de 30ste Verjaardag van het Erasmus programma vieren. Als een erkenning van deze gedenkwaardige gelegenheid, zal een paneldiscussie geworden onder het thema Vreemdelingen tot Vrienden: Dertig jaar van Erasmus Mobiliteit. Het panel zal open zijn voor publiek en onderwerpen behandelen zoals de redenen voor het succes van Erasmus en de verwachtingen van de stuenten met betrekking tot hun toekomst.


AGM Warschau 2016

Een ander centraal kenmerk van AGM is de Mobiliteitsmarkt, waar studentenvertegenwoordigers van honderden Europese universiteiten, samen met bedrijven zoals de Duitse Börse groep, aanwezig zullen zijn om job, stage en studiemogelijkheden in het buitenland voor te stellen. De markt vindt plaats van 11:00 tot 17:00 op vrijdag 21 april in het Henry Fordgebouw van de Vrije Universiteit Berlijn. Alle lokale, internationale studenten en leerlingen zijn uitgenodigd. 

De staatssecretaris voor Wetenschap en Onderzoek in Berlijn en beschermheer van AGM Duitsland, Steffen Krach, zegt het volgende over de AGM:

‘Het idee van een gezamenlijk Europa moet altijd een idee van de mensen zijn en hen dichter bij elkaar brengen. En dit is precies wat Erasmus doet, op een ideale manier.’

                                                                                               

Om het evenement op sociale media te volgen, gebruik de hashtags #AGMgermany en #THISisESN. Updates zulen gepost worden op facebook.com/AGMgermany2017 en twitter.com/ESN_Int